Att tappa balansen

Vi är i en position där vi nu klart och tydligt kan se var vi är på väg, som art, som samhälle, som åskådare, som söner, döttrar, föräldrar, vänner, älskare. Vi ser tydligt tecknen på en värld som håller på och kollapsar och tecknen blir allt mer tydliga och dramatiska desto mer tiden går.
I den verkliga fysiska världen ser vi massutrotning av arter på en nivå som inte har inträffat sedan den senaste stora massutrotningen. Ca 200 arter blir utrotade varje dag, 200 igår, 200 idag, 200 i morgon.
Utsläpp som förgiftar sjöar, vattendrag, skogar, jord, våra kroppar, andras kroppar blir allt mer intensifierat trots allt prat om att minska utsläppen.
Globaliseringen–samt krig som förs av USA och dess allierade världen över–leder till utrotande av lokala kulturer och värderingar, social oro ökar vilket leder till allt mer repressiva åtgärder för att hålla saker och ting på plats i det industriella människosamhället.

Vi, industriella människor, tappar allt mer möjligheten att hålla balansen. Vi håller bokstavligen på att, genom den industriella livsstilen (som vi tvingas in i), mörda planeten vi bor på, livet på den vilket inkluderar oss själva så klart.

Det här inlägget postades i Main Category. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s