Tankar kring kampen mot den dominanta kulturen och högerns framgångar

Om man har svårt att förstå hur man med sitt eget förnekande av reella problem här i landet indirekt hjälper högerns framgångar råder jag er att ta er en titt på den här videon och vad vissa tycker om Sverige (som så klart delar mycket av det som SD och deras anhängare tycker och tänker i denna anti-islam hets som sprider sig runtom i Europa)

Det finns mycket att diskutera kring den här videon och hur snedvriden den är, men han ljuger definitivt inte om att våldtäkter går upp i landet, det är så sant som det är sagt och knappt någon tar debatten för kvinnors rätt till sina egna kroppar, kvinnors rätt att inte bli våldtagna, inte bli slagna, inte bli objektifierade, rätten till egna utrymmen fria från män (oavsett vad de identifierar sig som). Detta är tydligen inget som står högt på agendan, men det borde det.
Istället ska tydligen högern kontras med att satsa stenhårt på att ta bort våra könspromomen för det hjälper tydligen i att avsocialisera oss män och kvinnor i det stora hela, det tar tydligen bort mitt beteende och mitt ansvar i vad jag gör, och missförstå mig rätt, jag säger inte det är helt meningslöst eller att det skulle vara verkningslöst på en individuell basis i att må bättre själv, ej heller att man inte ska respektera den som helst inte vill bli kallad han eller hon. Men det blir farligt om man tror att det gör en skillnad i det stora hela, det ändrar ingenting i maktbalansen i samhället. Våga namnge problemet: manligt våld, manlig makt.

Så länge det inte sker, så länge man inte tar debatten om de reella problem som finns, och ökande av våldtäkter är bara en av problemen som finns (som den här farbrorn ansåg var en bra sak att linda in sin anti-islam propaganda i), så kommer man fortsätta ge bort kraft och makt till högern för det är våra medmänniskor som röstar fram dem, det är våra medmänniskor som lyssnar, läser och tar sina egna beslut i hur de ska rösta, hur de ska agera och hur de vill se sina liv blomstra (och med medmänniskor menar jag så klart en klar majoritet av män). Man får inte glömma bort detta. De fiskar inte fram röster ur tomma intet, de lägger inte sina attacker mot minoriteter och andra människogrupperingar helt utan grund, men de problem som finns har sällan eller aldrig något med de grupper av människor de attackerar att göra. Detta är män som än en gång dikterar villkoren, tillhörande samma klass av människor som redan idag dikterar villkoren för hur vi ska tycka och tänka om det mesta och inom de flesta led.

Det är dags nu mer än någonsin för en riktigt härlig, blomstrande, kärleksfull, gräsrotsradikal vänsterrörelse att växa fram–jag skulle våga påstå den är redan här, den finns, den andas ute i skogar och våtmarker, på twitter, på bloggar, i odlingscirklar–där radikal feminism bör vara en av grundfundamenten i rörelsen. Utan den ser jag faktiskt inte personligen hur man någonsin ska lyckas med någonting. Kvinnans frigörelse från patriarkatet är snarlik kampen om alla andra arters frigörelse från patriarkatet, om jordens frigörelse från patriarkatet, det är kampen mot den dominanta kulturen som i skrivande stund mördar planeten vi alla bor på.

En sak som är så otroligt fint med radikal feministisk teori är att den namnger problemet så klockrent, så vackert och så ”mitt i ansiktet” (ej att förväxlas med Reinfeldts kommentar om ”drogögon mitt i ansiktet”) att det är svårt att komma undan. Kanske är det därför det avskys av så många, det är en verklighets smocka som inte tar några omvägar.

En radikal gräsrotsvänster är mer behövande idag än någonsin tidigare, det såg lovande ut under 70-talet men så hände något. Rörelsen blev övertagen av de som ville göra den harmlös, detta kan ändras på, det måste ändras på. Om liberaler bara låter rörelsen få agera, få vara en del i kampen och bidra med sina kunskaper och tankar kommer framtiden kunna se väldigt ljus ut, det tror jag personligen. Och ett tips till alla där ute, oavsett vad ni tycker om det här inlägget: Sluta hymla om patriarkalt machovåld, det är inte okej oavsett vad personen som gör det har för ideologi i ryggen.

Det här inlägget postades i Main Category och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s