Övning 2 – Hitta ditt Gaia ställe

BildEn av de bästa sakerna du kan göra, för att främja din egen mentala hälsa, är att hitta en speciell plats utanför där du kan på regelbunden basis för att få kontakt med den levande jorden. Om du bor i en stad kan detta vara din egen trädgård eller gård, men om du bor på landsbygden har du nästan säkerligen tillgång till en mängd inspirerande platser i din omedelbara omgivning. Var du än befinner digär din uppgift att söka efter en plats där du kan spendera tid att utforska och fördjupa din relation till den stora levande varelsen som är vår planet.

Se till att du tillåter dig själv att styras av din avläsning, känsla och intuition när du söker efter din speciella plats–låt ditt tänkande ta baksätet. Du vet att du har hittat rätt plats om det provocerar en djupsinnig känsla i dig (kanske till och med en känsla av överväldigande skönhet), om dina sinnen pirrar med häpnad vid dess blotta skönhet. Var uppmärksam hur platsen fungerar på dina känslor. Välj en plats som väcker en enkel komfort inom dig och lägg märke till hur platsen talar till din intuitionär det en numinösaura’ som ansluter dig till psyket av platsen, till en känsla av dess levande närvaro ? Slutligen, låt ditt tänkande sinne överväga den logistiska livskraften av platsen–är det för långt för vanliga besök, kommer platsen att erbjuda dig tillräckligt med avskildhet och ro, vilka kläder och skor och andra utomhus redskap behöver du för att göra dina besök gemytliga och bekväma ?

Utveckla en rapport med din plats genom att besöka den regelbundetlåt den kommunicera sina subtila budskap av färg, doft, smak, beröring och ljud. Under tiden du låter dig bli bekant med din plats, lära sig att samtala med det, snappa upp subtila betydelser som om du skulle föra ett samtal med en nära vän.

Det kan hjälpa att ha flera Gaia ställen, kanske en del mindre vilda, närmare hemmet, och andra längre ut i vildare landskap för längre besök och i gemenskap övernatta under stjärnornas gnistrande ljus.

Det här inlägget postades i Main Category och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s