Att bryta isoleringen

Jag avskyr den dominant kulturen med dess patriarkala, maskulina attityd. Den mördar systematiskt planeten och oss, industriella människor (civiliserade människan). Visste du att det på allt fler platser i haven är det mer än sex gånger så mycket plast än plankton ? Det är inte okej!

Bild

Alla former av förtyck oavsett om de kommer i form av ekonomiska, religiösa, vetenskapliga eller köns-baserade (penismänniskor’s förtryck av vaginamänniskor) måste få ett slut.

Den dominanta kulturen–industriella civilisationen–måste nedmonteras helt och hållet. Det är en absolut nödvändighet. Mänskligheten har levt utan industrialism för den mesta tiden av dess existens och industrialismen mördar planeten. Människor kan inte leva utan planeten. Planeten (och hållbart mänskligt levande ) är viktigare än industrialismen.

Om vi vill få ett slut på grymheterna behöver vi gå utanför den isolering som byggts, inte bara på individ nivå men som samhälle gentemot resten av livet på planeten. Det finns en levande värld där ute som väntar på att få välkomna oss hem igen.

Det här inlägget postades i Main Category och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s