boktips: Going Dark – Guy R. McPherson

going-dark

Vi är de sista individerna av vår art på jorden. Hur skall vi svara ? Hur ska vi agera ? Om industriella civilisationen underhålls så kommer klimat förändringarna skapa människans utrotning i en nära framtid. Om industriella civilisationen faller kan havererade kärnkraftverk utlösa människans utrotning i en nära framtid. I kölvattnet av denna skrämmande sammanfattning föreslår naturskyddsforskaren Guy McPherson att vi agerar med barmhärtighet, mod och kreativitet. Han föreslår att vi agerar med den nivå av empati för vilket människan är berömd. Med andra ord, han föreslår att vi agerar med anständighet mot de människor och andra organismer som vi delar denna underbara planet med.
Going Dark är historien om en forskares respons till de ohyggligheter vi står inför.  Det är en djupt personlig skildring fylld med ett överflöd av bevis för att styrka dess skrämmande påståenden.

Going Dark skalar bort skuggorna från de falska drömmar som vi alla blivit indragna i–att teknologi ska rädda oss från klimat förändringar; att produkterna vi konsumerar finns i oändlighet och är hållbara; att moderna idéer av lycka och bekvämlighet inte skadar andra; att hjärtat av den industriella ekonomin pulserar inom oss både hållbart och moraliskt rätt. McPhersons senaste verk kommer få dig att reflektera.

https://www.adlibris.com/se/bok/going-dark-9781629074283

ps. boken är skriven på engelska .ds

Det här inlägget postades i Main Category och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s