Din ideologi är inte lika viktig som vad som är verkligt.

BildDet pågår en ständig debatt. Eller ja debatt är att ta i, det pågår ett ständigt gräl inom vänsterns alla falanglar. Människor som gärna kallar sig Kommunister, Socialister, Marxister, Anarkister,  Miljöaktivister, Djurrättsaktivister, Veganer listan kan göras lång.
Ursäkta mig men vad du tror på är inte riktigt lika viktigt för vad som faktiskt är sant. Sanning är att världen brinner medan den Svenska vänstern bråkar. Sanning är att så länge det bara ska gapas och bråkas horisontellt så kommer inget att bli bättre. Stoppas inte den dominanta kulturen-industriella civilisationen-så kommer DIN ideologi inte betyda ett skvatt i alla fall. Att bråka huruvida det är rätt eller fel i att äta kött stoppar inte andra djurarter att plågas inom djurindustrin. Att du anser att Socialism är ett bättre än Anarkism betyder inte att Industrin slutar häva ur sig ofantliga mängder gifter som förstör vatten, jord och luft.

Givetvis ska man kunna hålla en dialog om vad man finner rätt och fel med varandra men det får aldrig komma till sådan nivå att det tar överhanden och stoppar aktion. Att det ens debatteras huruvida militant eller icke militanta aktioner är okej är bara det en hemsk debatt utan slut när sanningen är att det allt som oftast behövs en samlad kraft av både militant aktion samt pacifistisk aktion. Inget är fel, båda är rätt man får se till varje fall. Ett problem som så ofta uppstår hos pacifister är att man har så svårt att supporta militanta aktioner och militanta aktivister har förmågan att så ofta håna pacifister. Vad är detta ? Varför vill man behandla varandra på detta sätt ?

200 arter utrotades igår, 200 arter utrotas idag, 200 arter kommer utrotas imorgon. Det finns spår av gifter i varje moders bröstmjölk. 80% av sötvattendragen kan inte längre upprätthålla liv. Det finns ingen tid i att ständigt hålla denna horisontella krigsretorik mellan olika ideologier. Samverkan måste ske, debattera när planeten är räddad hur mycket ni vill men snälla begrav stridsyxan och gå ut tillsammans och stoppa den tragedi som just nu utspelas på jorden.Industriella civilisationen är inkompatibel med livet på planeten. Industriella civilisationen mördar planeten. Och vi behöver allt vi har för att stoppa denna destruktiva kraft.

beautiful-river

Det här inlägget postades i Main Category. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s