Att mörda livet

IMG_0394Vi lever i en kultur som formligen har som högsta mål att ta bort livet från oss alla. Runtomkring oss men även i oss själva. Pesticida och herbicida fält där allt oönskat slås ut med hjälp av agrikultur, som sannerligen är miljömord. Agrikulturens inverkan på planeten  sammanfattas ypperligt bra av författaren och miljöaktivisten Lierre Keith:”en process som skinnflår planeten”. Skogar skövlas för att istället bli palmoljaodlingar, möbler och bord. Floder däms upp, leds om av hydroelektriska dammar och pesticida fält. Sötvatten-som livet behöver för att kunna leva-stjäls av Industrin för att användas i giftiga processer. Berg som en gång i tiden stod stolta och blickade ut över sin omgivning sprängs i bitar så att man bla. ska kunna sitta på facebook och skriva om sitt senaste toabesök.

Det vilda, det fria är farligt. Allt ska hanteras! Och kan det inte hanteras och kvantifieras eller dupliceras så måste det med alla medel övervinnas och förgöras.
Vi lever i en kultur som är rädd för livet, den är rädd för fria individer, den är rädd för hälsosamma relationer.  Vi går med full fart mot vår egen undergång-och drar med oss alla oskyldiga som endast varit med om ett misstag; att födas in i sociopatens.. förlåt jag menar den civiliserade människans tidsålder.  Vi har data på allt. Data, som genom att appliceras på en grund som utgår från att allt kan kontrolleras och förutses säger att det inte finns några problem. Men utanför det ramverket-som liknar mer en allvarlig psykos än något annat- i den verkliga fysiska världen får detta enorma konsekvenser.

29a

Den här kulturen mördar levande samhällen (vars individer hade liv som för dem var lika viktiga och värdefulla som mitt liv är för mig och ditt liv är för dig) och gör om till döda råvaror och i allt detta lever vi, de civiliserade människorna isolerade från allt annat liv på planeten. I en kontrollerad och allt mer mekaniserad perception av verkligheten ska vi slå oss fram, ställda mot varandra och lockas till lönearbete-som är modernt slaveri åt en mycket liten och privilegierad elit-för att sedan kunna handla produkter tillverkade av dessa döda råvaror. Och mer därtill om du inte äger några av dessa papper med siffror på som till största del ett lönearbete ger dig så har du heller ingen egentlig rätt att ha tak över huvudet och mat i magen. Industriella civilisationen är inkompatibel med livet på planeten och desto snabbare vi kan förmå oss att se bortom den slöja som dragits ner över våra ögon, desto snabbare kan vi tillsammans förmå oss att göra något åt eländet.

Så länge vi inte kan förmå oss och sätta verklig press mot CEOs, COOs, CFOs av Exxon, Shell, BP, Goldman Sachs, Raytheon, Monsanto, Cargill, ADM, GE – ni vet, de som faktiskt mördar planeten så kommer det destruktiva att fortgå. Författaren och djupgröna filosofen samt aktivisten Derrick Jensen har en cigarrklippar idé. Man sätter fast en cigarrklippare runt penis på alla CEOs deras söner och manliga vänner. Om CEOn  ljuger så *snipp* så ryker penisen för någon av dem.

Jag gillar den idén. Den är personlig, den ger effekt på direkten och om vi låter Jensen själv hålla i knappen så kommer det hända saker omgående.

Notering | Det här inlägget postades i Main Category och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s