Är det omoraliskt att inte vilja lönearbeta ?

En fråga man borde ställa sig är; Är alla moraliskt villiga att jobba för något som i slutändan är så destruktivt som den industriella civilisationen ?
Att arbeta för att få föda är en sak men varför måste detta arbete föreligga som så att du är TVINGAD att jobba för ett samhälle som livnär sig likt en parasit på precis alla andra. Arbete kan lika gärna ha varit att du gått direkt till källan, att du skaffar din föda på egen hand.

Att man ska vara tvungen att betala pengar för att ha rätten att ha mat i magen och tak överhuvudet är väldigt, väldigt konstigt och enda sättet idag att få pengar så du kan ha mat i magen och tak över dig är genom att på något sätt få tag på pengar, det kan ske i tre steg 1. genom lönearbete (kan ske legalt eller illegalt) 2. genom någon form av bidrag (socialbidrag, sjukpenning, a-kassa osv.) 3. Genom att stjäla pengar av andra. rån, förskingring osv.

Så ser verkligheten ut kring det kapitalistiska systemet som idag basar över vår rätt att äta och vår rätt att ha någonstans att kalla hem. Det är inte konstigt det föder beteendet som att ”glida” på soc. och inte göra något mer, för det finns de som inte bryr sig om något annat. Deras liv fungerar bra som de är utan bilar, dyra kläder och prylar från golv till tak.
Om dessa hade fått chansen och bo ”vid sidan av” och försörja sig själva så hade gruppen ”som glider på systemet” var betydligt mindre, men det får man inte. Man har inte rätten att skaffa sin egen mat och skaffa sig tak över huvudet på egen hand.
Och när människor försöker komma loss och göra detta ändå-I Grekland så sker detta nu i flera bostadsområden-ja då stämplas de som kriminella och måste bestraffas. Inte konstigt om det blir en grupp människor (som förövrigt växer) som hellre lever på bidrag än går och jobbar för något som kränker dem så oerhört mycket.

Det här inlägget postades i Main Category och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s