Vi Behöver Allt Vi Har

I dessa tider av mördandet av planeten-de pågående attackerna mot alla ekologiska och kollektiva integriteter-så måste var och en av oss fråga oss själva vad för gåvor vi har och hur vi bäst kan använda dem till att främja livet. Lika många som det finns problem skapade av den dominanta kulturen, så finns det möjligheter att motsätta sig system av förtryckande makt och att arbeta mot ett förnyande av sjyssta och hållbara sätt att leva. Det är viktigt och bråttom att var och en av oss börjar att identifiera och möta dessa möjligheter. Planeten har inte råd med mindre.

Att blicka ut över världen av motstånd är otroligt inspirerande, att se alla dessa olika möjligheter. Många olika människor-olika åldrar och bakgrunder-gör sanslöst mycket olika saker som är nog så viktiga att arbeta med. Dessa i slutändan kompletterar varandra och skapar en helhet.

Några aktivister fokuserar på kollektiva händelser. De skapar musik och konst tillställningar som berättar historier om kärlek och motstånd. De organiserar diskussions grupper om radikala, meningsfulla och lokala relevanta motiv. De etablerar utrymmen där kvinnor kan mötas och diskutera utanför männens dominanta ramar. De etablerar utrymmen där det är tryggt för homosexuella att mötas utan att riskera och känna sig diskriminerade och/eller hotade. De anordnar filmkvällar om social rättvisa och miljörättvisa och skapar sedan tid efteråt för att hålla diskussion.

Några aktivister fokuserar på lokala markområden. De lär samt utbildar om olika arter, som kallar det specifika markområdet sitt hem. De tar reda på vilka naturliga samhällen som lider på grund av industrialismen och exploatering och kämpar för att hela dessa skadade markområden.

Några aktivister fokuserar på mat. De har startat kollektiva trädgårdar, där det erbjuds en mängd olika odlingsplättar att nyttjas. De sköter småskaliga, organiska gårdar och strävar efter att lära människor vikten av att odla mat som är hälsosam för människor och marken. De gör olika projekt som möjliggör distribution av nyttig mat och uppmuntrar andra att ta hand om sina kroppar och att skapa lokala mat system.

Några aktivister fokuserar på litteratur. De är radikala biblotikarier som slåss för att se till att böcker som riskerar att bannlysas ska kunna finnas tillgängliga i samhället. De tillhandahåller litteratur distributions projekt för att sprida inspirerande revolutionär information.

Några aktivister är helare. De lär och lär ut om medicinala växter, hur man helar sig själv och sina vänner på naturlig väg. De erbjuder råd för de som kämpar med utmanande situationer. De lär ut om de helande egenskaperna av mat.

Några aktivister fokuserar på social rättvisa. De slåss mot förtryckande system som negativt påverkar kvinnor, homosexuella, fattiga, urinvånare samhällen och färgade människor. De slåss emot attackerna mot sina samhällen av den styrande klassen och emot kolonialism och krig världen över. De vågar stå upp mot kapitalism i favör för en mer sansad och sjysst väg för livet.

Några aktivister är artister. De skapar musik, skrift och annan form av konst med teman om att slå tillbaka. De donerar sina skapelser och arbeten för att på så vis sporra andra projekt.

Det finns så många aktivister som dedikerat sina liv åt rättvisa och hållbarhet, detta inlägg har bara skrapat på ytan. Detta är enormt inspirerande. När vi ser vilken kris den här planeten står inför så blir det lätt överväldigande. Men motstånd börjar med erkännandet av ens egen personliga makt. Det må inte vara helt lätt, men om du älskar livet, vilket jag själv gör, så vet du att det måste göras. Mitt hopp är att allt fler aktivister ansluter sig till något av alla de olika sätt det finns att arbeta på och tillsammans kan vi skapa en ny kultur. En kultur av motstånd mot det rådande, livshatande i favör för en kultur som älskar livet och äkta hållbarhet. Målet är revolution och vi behöver allt för att ta oss dit.

Det här inlägget postades i Main Category och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s