Övergrepp

Det har slagit mig på senaste att många aktivister som haft ett jobbigt förflutet och som väljer att vara öppna med det (De kan exempelvis blivit utsatta för misshandel, våldtäkt och/eller andra former av psykiska och fysiska övergrepp) väldigt ofta möts med kritiken att de projekterar sitt hat mot världen pga det de varit med om och därmed inte anses vara trovärdiga. Detta är inte bara enormt kränkande mot individen i fråga som öppet kan stå för vad som hänt dem, det tar också bort allvaret i vad som faktiskt sker på planeten idag.

De dominanta institutionerna på planeten idag-den objektifierande, exploaterande, kontrollerande, nihilistiska och utnyttjande kulturen-gör precis sådana här övergrepp på en global skala. 200 arter utrotas idag och 200 arter dog igår. 200 arter kommer att utrotas imorgon. Det är verklighet. 90% av större fiskarter i haven är borta. Det är verklighet. Global förgiftning är verklighet. Resurs krig och folkmord och patriarkism och systematiskt våldtäkt är alla verkligheter. Detta är INTE en form av projektering gentemot de övergrepp som begåtts mot individen själv, det är att se övergreppen på en global skala något som individer som utsatts för detta många gånger har lättare att se.

Att projicera en händelse mot andra är likställt med om ex. ett slaget barn agerar ut gentemot förstående, neutrala individer för att detta barn har lärt sig att hata och vara rädd för alla vuxna, eller alla män, eller män med skägg eller liknande.

Det här inlägget postades i Main Category och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s